OPSAK er en del af Folkets Demokratiske Platform (FDP), som vil være stemmen for alle folkegrupper fra Tyrkiet

OSAK er en del af Folkets Demokratiske Platform (FDP), som vil være stemmen i Danmark for alle folkegrupper fra Tyrkiet.

På baggrund af en række møder i København har vi, som medlemmer af organisationer, der repræsenterer forskellige befolkningsgrupper fra Tyrkiet i Danmark, valgt at danne en platform under navnet “Folkets Demokratiske Platform”.

Platformen har til formål at være en aktiv medspiller i samfundsdebatten i Danmark, samt at følge den politiske udvikling i Tyrkiet tæt. Platformen består af forskellige organisationer, der bredt repræsenterer etniske grupper med forskellige politiske holdninger og religiøse trosretninger fra Tyrkiet.

Som Folkets Demokratiske Platform har vi til formål:

  1. at modstå samtlige forsøg på at skabe konflikt imellem befolkningsgrupperne i Tyrkiet, ved at bidrage til freden i Tyrkiet.
  2. at arbejde for at følgende betingelser bliver opfyldt, således at samtlige befolkningsgrupper i Tyrkiet kan leve side om side med reel lighed og frihed i landet:
    1. at kurdiske folk som frie og lige medborgere anerkendes i forhold til deres juridiske og demokratiske rettigheder.
    2. at først og fremmest religiøse mindretal som alevitter, ezidier, kristne m.m. opnår deres demokratiske rettigheder, samt at disse rettigheder sikres ved en reformeret forfatning.
  3. at være en platform, hvor etniske minoriteter i Danmark med rødder i Tyrkiet får adgang til et stærkt fællesskab /netværk, der kan understøtte dem og deres forskellige problemstillinger her i landet. Integration eller mangel på samme, kriminalitet/ radikal religiøsitet blandt unge med anden etnisk baggrund kan nævnes som nogle af disse problemer

For at leve op til ovennævnte formål og forventninger er Folkets Demokratiske Platform (FDP) interesseret i at indgå samarbejde med samtlige demokratiske kræfter i hele landet. På samme måde er platformen interesseret i at indgå samarbejde med lignende platforme i hele Europa, hvor kurdere, tyrkere, alevitter og sunnier sammen er repræsenteret.

Til sidst, men ikke mindst vil platformen være talerør for den verserende opstand i Tyrkiet mod landets regering, der forsøger at nedkæmpe samtlige demokratiske kræfter.

Sammen mod fascismen!
Længe leve folkenes broderskab!

Med venlige hilsner
Folkets Demokratiske Platform bestående af:

Nazim Hikmet Kulturforening,

Odense Pir Sultan Abdal Kulturforening- OPSAK,

Sammenslutning af kurdiske foreninger i Danmark – FEYKURD [ Dansk Kurdisk Kulturcenter, Foreningen for Kurdiske Studerende og Akademikere (FOKUS- A), Kurdisk Kvinde Forening, Kurdisk Ungdom, Dansk-kurdisk Kunst og Kulturforening, Hillerød Kurdisk Kulturforening, Holstebro Venskabsforening, Kurdisk Forum, Dansk Kurdisk Arbejdsgiver Forening (DKAF)], International Mødested (Odense), Dansk-Kurdisk Hus (Odense), Kurdisk-Dansk Kulturforening(Odense)]

Dansk Tyrkisk Samfund i Århus,

Alevi Forbundet i Danmark – DABF [Ringsted Alevi Kulturcenter, Randers Alevi Kulturcenter, Slagelse Alevi Kulturcenter, Hedensted Alevi Kulturcenter, Århus Alevi Kulturcenter, Odense Alevi Kulturcenter, Esbjerg Alevi Kulturcenter, Randers Alevi Kulturcenter, Alevi Ungdom, Alevi Kvinde Forening]


Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.